Handleiding voor gebruik Wedstrijdformulier S.B.D.

 

1e        Haal het betreffende bestand wat je wil gebruiken (Exel voor 2007met extensie xls, Exel na 2007met extensie xlsx of Open Office met extensie ods) op van de plek waar je het opgeslagen hebt.

2e        Als het formulier geopend is kijk dan onderaan of je op het tabblad “Uitslag” staat ,zo niet klik dan op dat tabblad.

3e        Begin met het wedstrijdnummer in te vullen (denk er aan dat er voor de cijfers 1 t/m 9 een 0 voor gezet moet worden) bovenaan het formulier in de cel met de rode streep. Nu zullen zich de cellen Datum, Thuisclub, Gasten en code’s automatisch vullen met de gegevens controleer of dit de juiste gegevens zijn.

4e        Vul nu de nummers van de teamleiders in de cellen met de rode streep onder code, de namen worden nu automatisch ingevuld controleer de gegevens.

5e        Vul nu de nummers van de spelers in de cellen 1 t/m 6 met de rode streep, nu zullen zich de naast gelegen cellen vullen met de naam en het aantal caramboles welke de speler moet maken. Ook de gegevens voor de tweede helft van de wedstrijd zullen zich automatisch vullen controleer de gegevens. De spelers 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6 worden in volgorde omgedraaid in de tweede helft.

6e        Vul nu de nummers van de spelers van de gasten in de cellen 1 t/m 6 met de rode streep, nu zullen zich de naast gelegen cellen vullen met de naam en het aantal caramboles welke de speler moet maken. Ook de gegevens voor de tweede helft van de wedstrijd zullen zich automatisch vullen controleer de gegevens. De spelers 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6 worden in volgorde omgedraaid in de tweede helft.

7e        Mocht er door welke omstandigheden ook een team maar 5 spelers hebben dan kun je op het tabblad 5 spelers de namen van de spelers invullen zoals in het competitie regelement is aan gegeven.

 

Nu is het formulier ingevuld en kan het uitgeprint worden om mee te nemen naar de biljartzaal als je geen computer in de biljartzaal hebt. Voor het uitprinten ga je naar het tabblad “Print wedstrijd” hier geef je de opdracht tot uitprinten.

Neem altijd een leeg formulier mee naar de biljartzaal mochten er op het laatste moment wijziging in de spelers komen dan kun je dit lege formulier gebruiken om het handmatig in de biljartzaal in te vullen. Dit lege formulier kun je als volgt uitprinten ga naar het tabblad “Print leeg” en geef hier de opdracht om te printen.

Ga nu naar het tabblad “Wie tegen wie” hier kun je zien wie tegen elkaar spelen en in welke ronde print deze uit en knip eventueel de koppels uit.

 

Als de wedstrijd gespeeld is en je moet thuis het formulier op de PC invullen let er dan op dat op het tabblad “Uitslag” er geen rode kruisjes meer mogen staan rechts naast het invul gedeelte.

Hierna kun je het gehele formulier via e-mail opsturen naar de wedstrijd leider.

Mochten er tijdens de competitie wijzigingen in de spelers plaats vinden dan krijgt u die door van de wedstrijdleider.

De wijzigingen kunt u als volgt op het formulier verwerken.

Je krijgt bij wijziging van de wedstrijdleider de volgende gegevens door:

De Club, het nummer van het team, het nummer van de nieuwe speler, de naam van de speler, het gemiddelde en het aantal caramboles wat de speler moet maken.

Ga nu naar het tabblad “Spelers”  zoek het team op waar de wijziging moet plaats vinden en vul de nieuwe gegevens in en sla de wijzigingen op.